Objavljeno: 09/08/2017

Djece više negoli inače u ovo doba, slijede se protokoli i djeca su zaštićena od vrućina

Ljeto u Dječjem vrtiću Tratinčici protječe regularno

/slika/vijesti/2017/2017_08/2017_08_664_x_495/170809_vrtic.jpg

Za razliku od škola vrtići tijekom ljetnih mjeseci nikada nisu prazni, te njihove pedagoške godine traju 12 mjeseci. No, ipak su kapaciteti tijekom ljeta nešto manje popunjeni negoli u većem dijelu godine.
Tako je i u grubišnopoljskom vrtiću Tratinčici. Naime, tijekom kolovoza područno odjeljenje u Velikim Zdencima je zatvoreno, a sva su djeca smještena u mješovitim grupama. No, po prvi puta nakon desetak godina, svjedoči ravnateljica vrtića Biljana Karakaš, tijekom ljeta je u vrtiću nešto više djece negoli inače. Naime, trenutno ih je pedesetak, što poprilično više za razliku od proteklih godina, kada ih je tijekom ljetnih mjeseci boravilo tridesetak. Zbog toga se pokazala potreba za formiranjem još jedne mješovite odgojne skupine, pa djeca sada ljetno vrijeme u vrtiću borave u trima.
Vrućine protekloga tjedna nisu uspjele utjecati na aktivnosti vrtićaraca, jer je, navodi ravnateljica, za takve situacije pripremljen poseban protokol postupanja u slučaju vrućina, koji je utvrđen u suglasju s roditeljima, tako da su djeca boravila u klimatiziranom prostoru sigurna od toplinskoga udara.
Od 1. rujna počinje nova pedagoška godina. Već su sada sve odgojne skupine popunjene, ali još uvijek ima upita za upis.(RGP)