Objavljeno: 09/10/2020

Provedena sabirna akcija 'Solidarnost na djelu' 2020

Zbog pandemije aktivisti nisu dolazili u kuće donatora, već je novac prikupljan na Trgu bana Josipa Jelačića

/slika/vijesti/2020/2020_10/2020_10_664_x_495/201009_solidarnost_da_djelu.jpg

Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišnoga Polja je jučer na Trgu bana Josipa Jelačića provelo ovogodišnju akciju Solidarnost na djelu. 48. godinu njezine provedbe akcija se zbog poznatih razloga ne odvija dolaskom volontera i aktivista Crvenoga križa u kuće građana, već je pomoć prikupljana na otvorenom.-Ove smo godine zbog pandemije izašli van i zahvaljujemo Gradu Grubišnom Polju što nam je osigurao prostor na kojemu možemo prikupljati pomoć koja će biti dodijeljena najsiromašnijima-kazala je Alenka Soldan, ravnateljica GD Crvenoga križa Grubišnoga Polja. Aktivisti su tako na štandu postavljenom na Trgu bana Josipa Jelačića prikupljali dobrovoljne novčane priloge građana, za koje su im, pak, uručivali bonove zahvale u vrijednosti darovanog novca.-Kao i dosadašnjih godina dio novca je namijenjen školskim kuhinjama osnovnih škola u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu, dio za školsku prehranu djece slabijeg imovinskog stanja čiji roditelji ne mogu plaćati školski obrok, a dio je namijenjen obiteljima koje su na tom području najpogođenije siromaštvom-pojašnjava ravnateljica  GD Crvenoga križa.
Posebnu zahvalu ravnateljica je uputila aktivistima i volonterima koji svojim angažmanom pomažu održavanje i uspješnost akcije koja se u prvom redu provodi kako bi bila osigurana pomoć najpotrebitijima.
Svi koji nisu uspjeli sudjelovati u jučerašnjoj akciji, nova im se prilika pruža 12. i 19. listopada, kada će aktivisti GD CK na Gradskoj tržnici novac prikupljati od 9 do 12 sati. (Tekst i foto: Michael Palijan)